‘Linda’s Zomerweek is de opvolger van Zomergasten’

Tv-recensent Angela de Jong van het AD kijkt liever naar Linda’s Zomerweek dan naar Zomergasten. Dat geeft ze aan in de krant. De Jong heeft het idee dat ze de gasten van Linda de Mol wél echt leert kennen. “Naar Zomergasten kan ik al jaren niet meer kijken zonder me een domme gans te voelen, omdat ik al dat abstracte gefilosofeer niet begrijp. Nee, dan Linda. Linda’s Zomerweek is voor mij definitief de opvolger van Zomergasten. Mogen er nog vele seizoenen volgen“, zo schrijft ze.

De Mol is echt gegroeid als tv-interviewer, vindt ze. “Ik heb met enorme bewondering naar haar zitten kijken afgelopen week“, zegt ze.

Haar grote kracht is dat ze zichzelf is, meent De Jong. “Linda is gewoon Linda. Zij is als interviewer eerst en vooral gewoon mens. En hoe gek het misschien ook klinkt, dat is écht een kwaliteit.

Dat BN’ers juist bij De Mol zo openhartig zijn, snapt ze wel. “Ze gaat niet tot het uiterste om elk detail over die scheiding, dat conflict of die mediahype eruit te trekken, alleen maar omdat ze zo nodig wil scoren.

Linda’s Zomerweek is een twee uur durend interviewprogramma van RTL 4. Zomergasten is een drie uur durend interviewprogramma van de VPRO.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen