Jean-Pierre Geelen oordeelt: ‘DWDD nog niet sleets’

Tv-recensent Jean-Pierre Geelen vindt dat het format van De Wereld Draait Door nog geen haarscheurtjes vertoont. Dat schrijft de vaste gast van de Matthijs van Nieuwkerk-show vandaag in de Volkskrant. Geelen prijst DWDD om zijn vernieuwingsdrang. “Dat is het mooie van DWDD: als die scheurtjes er ooit al waren, zijn ze tijdig weggewerkt en gladgestreken met nieuw, glanzend stucwerk“, schrijft de televisiekenner. “DWDD is een op en top publiek programma.

Er waren zeker dipjes in tien jaar DWDD, erkent Geelen, maar: “Daartegenover staat een energie, creativiteit en souplesse die velen nog steeds nieuwsgierig maakt in de vroege vooravond.

De sneller formule ergert Geelen niet. Maar zelfs kijkers die zich wel ergeren kijken, merkt hij op. “DWDD is voor een deel der kijkers – net als Zomergasten – het programma ‘you love to hate’.”

Daar kun je nog jaren mee vooruit“, zegt hij.

Geelen duikt regelmatig op in De Wereld Draait Door, net als NRC-recensent Hans Beerekamp. Telegraaf-recensent Marcel Peereboom Voller hield zich lange tijd afzijdig, maar ging vorig seizoen toch overstag.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen