Jan Douwe Kroeske zenderstem van het nieuwe RTL Z

Geplaatst op Wed 26 Aug 2015 om 10:30

Foto: SBSJan Douwe Kroeske is aangetrokken als zenderstem van de nieuwe tv-zender RTL Z. Dat heeft RTL bekendgemaakt. Zenderdirecteur Marco Louwerens vindt Kroeske goed passen bij zijn station. “Jan Douwe heeft een markant stemgeluid, dat rust en vertrouwen uitstraalt. Een belangrijk gegeven voor een station als de onze, dat iedereen van de juiste, betrouwbare informatie wil voorzien , op wat voor gebied dan ook. Jan Douwe was de eerste die ik belde en ik ben blij dat hij aan boord is.

De audiovormgeving van RTL Z is ontwikkeld door Martijn Schimmer, die ook de huidige audiovormgeving voor RTL Nieuws ontwikkelde.

RTL Z heeft echter niet alleen geïnvesteerd in televisie, benadrukt Joris van Lierop, uitgever RTL Nieuwsgroep: “Ondernemende mensen bereik je niet alleen via televisie, maar zeker ook digitaal en via events.”

We willen niet alleen ‘zenden’ maar ook interactie en een netwerk creëren. Daarom lanceren we 7 september niet alleen een televisiezender, maar ook een geheel vernieuwde site, app en starten we met een aantal nieuwe events.

Het nieuwe RTL Z gaat op 7 september van start en is alleen te ontvangen door klanten van KPN en Ziggo.
2 Reacties op “Jan Douwe Kroeske zenderstem van het nieuwe RTL Z”


  1. Bert

    Ik hoor al de hele dag via radio en tvspotjes van Nationale Nederlanden de stem van Jan Douwe. Maar goed, alles beter dan Frank Lammers.

  2. Wil

    Zeer vreemde keus

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.