Fons van Westerloo: ‘Tv-sterren zijn jokkebrokken’

Foto: RTLTijdens contractonderhandelingen en tv-transfers ontpoppen tv-sterren zich tot ware jokkebrokken. Dat is de ervaring van Fons van Westerloo, voormalig RTL- én SBS-baas, schrijft hij in De Telegraaf. Volgens Van Westerloo ‘jokken’ tv-sterren tijdens contractonderhandelingen dat een concurrent veel interesse heeft. “Ik ben uiteraard wel eens gebeld door de bazen van omroepen met de vraag of dat klopte. Ook zelf heb ik wel eens gejokt dat het waar was om de concurrent op kosten te jagen.”

Maar ook als een tv-ster daadwerkelijk overstapt, wordt er door gelogen, meent Van Westerloo. ‘Zelden’ spreken zij de waarheid over de reden. “Geloof me: het gaat in de meeste gevallen om geld“, weet de tv-baas.

Of het draait om beloftes om meer kansen te krijgen andere programma’s te presenteren, aldus Van Westerloo. “Wat natuurlijk ook meer geld oplevert.”

De opvallendste tv-transfers van dit seizoen zijn die van Jack van Gelder van de NOS naar Sport1 en van Frank Visser van KRO-NCRV naar SBS 6.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen