Miljoen kijkers voor afscheid Jack van Gelder

Het afscheid van Jack van Gelder als presentator van de NOS-talkshow Studio Voetbal trok zondagavond ruim 1 miljoen kijkers (27 procent) naar NPO 1. Daarmee was de late night-show het zesde meest bekeken programma van de dag. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van Gelder barstte niet in tranen uit, zoals zijn vroegere NOS-collega Toine van Peperstraten bij zijn vertrek deed. “Het is mooi geweest, echt mooi“, zei de presentator tegen zijn vele kijkers.

De sportpresentator Kees Jansma, die aan de wieg stond van zijn carrière bij de NOS. ‘‘Ik ga weg met een goed gevoel. Het was een rationele beslissing. Ik heb gewoon een mooie tijd gehad“, zei hij.

Na afloop van de uitzending bedankte Van Gelder ook zijn Twitter-volgers. “Wow wat een ontroerende, mooie en lieve berichten van jullie. Ontzettend bedankt. Doe nu nog twee interlands voor de NOS. HEEL VEEL ZIN IN.

Van Gelder maakte vorige maand bekend over te stappen naar betaalzender Sport 1. Hij wordt waarschijnlijk ook het gezicht van de nieuwe gratis sportzender Ziggo Sport.

De opvolger van Van Gelder bij Studio Voetbal is Tom Egbers.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen