Boulevard en Shownieuws censureren lijkfoto Bobbi

RTL Boulevard én SBS Shownieuws hebben de lijkfoto van Bobbi Kristina op de voorpagina van The National Enquirer donderdagavond gecensureerd vertoond op televisie. Dat was te zien op RTL 4 en SBS 6. Shownieuws, het meest bekeken programma van de twee, vindt de publicatie van de lijkfoto smakeloos. “Ik denk dat Nederlanders minder bereid zijn om zo’n blad te kopen. Het is een raar fenomeen The National Enquirer“, zei Shownieuws-deskundige Maurice Wijnen.

Wijnen vindt het merkwaardig dat dit in de Verenigde Staten kan. “Zo lang één miljoen Amerikanen dat blad ook kopen, blijven dit soort dingen gebeuren. Ik moet er niet aan denken om dit aan de ontbijttafel te hebben.”

Net als Shownieuws, blurde ook RTL Boulevard het gezicht van Kristina. “We hebben er geen moment over nagedacht of we hem wilden laten zien. Dat doe je gewoon niet“, zei Albert Verlinde.

Volgens mij zijn er veel meer mensen die hem niet willen zien dan wel. Het gros van onze kijkers heeft ook gezegd dat ze er niet op zitten te wachten.”

Inval-Winston Jan Kooijman gaf nog aan dat hij ook de publicatie van de lijkfoto van Pim Fortuyn destijds te ver vond gaan. Daar was Verlinde het niet mee eens. “Het is niet zo dat als jij het niet per se wil zien, dat dan niemand het wil zien.

RTL Boulevard scoorde donderdag 645.000 kijkers en 22 procent marktaandeel. Shownieuws scoorde 1,1 miljoen kijkers en 27 procent marktaandeel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen