Beau ergert zich aan Wilfred: ‘Wat een bullshit!’

Foto: Nick van OrmondtWilfred Genee heeft Beau van Erven Dorens flink op de kast gejaagd tijdens een radio-interview op BNR Nieuwsradio. De Voetbal Inside-presentator had Van Erven Dorens uitgenodigd om over zijn tv-werk te praten en kondigde hem aan met het gezegde ’twaalf ambachten, dertien ongelukken’. Maar dat kon de RTL-ster niet waarderen. “Die introductie van jou is een schande met je ‘twaalf ambachten, dertien ongelukken’! Wat is dat voor onzin? Wie schrijft dat in godsnaam? Wat een bullshit!

Volgens Genee is het nou eenmaal de waarheid. “Vliegende Hollanders, Hole in the Wall, CQC, moet ik nog een tijdje door?

Van Erven Dorens: “Kom op nou. Dat gebeurt als je een poging doet om iets te doen in je leven.” Daarop schaterde Genee: “Ja dat is twaalf ambachten, dertien ongelukken. Daar komt het vandaan!

Meelachen deed Van Erven Dorens niet. “Je kunt ook je hele leven blijven zitten ergens en dan gaat het altijd fantastisch, snap je? Maar goed, jij moet doen wat je moet doen. Stel je vragen zometeen maar, of ben je er al klaar voor?

Genee: ‘Noem dan eens een programma dat wel geslaagd is in de afgelopen jaren.’

Nou, om een voorbeeld te noemen: het laatste programma, Shownieuws, kun je niet echt ongeslaagd noemen.”

Genee: ‘Dat is een standaardprogramma natuurlijk. Daar kan iedereen zitten. Ik bedoel programma’s die aan jou opgehangen zijn.’

De Wereld van Beau was ultiem geslaagd. Het is één van de mooiste programma’s die ik ooit heb gemaakt. Het werd goed bekeken, aardig bekeken, niet fantastisch, maar het heeft het goed gedaan. 800.000 gemiddeld vind ik nog wel prima.”

Ik ben het met je eens dat ik wel het één en ander aan vergissingen heb begaan, maar je komt ook nergens als je dat risico niet neemt. Dus dat twaalf ambachten, dertien ongelukken irriteert me een beetje. Dan denk ik: waar heb je het over?

Luister nou, Wilfred, je bent een goede vriend van mij, maar als ik altijd bij RTL Boulevard was gebleven, was ik altijd een succes geweest. Waar gáát het over? Dan zit je je hele leven dat te doen. Zo’n succes zou ik nooit willen zijn. Je kunt morgen dood neervallen“, aldus Van Erven Dorens, die stelt dat men tegenwoordig verslaafd is aan consequent zijn.

Genee: ‘Je kunt toch beter de dingen doen waar je goed in bent? Er staan hier allemaal mannen in pakken die hier van schrikken. Die hebben jarenlang iets consequent opgebouwd en die horen nu van een presentator dat het helemaal verkeerd is!’

Helemaal niet, Wilfred. Je praat wel veel, maar allemaal onzin! Deze mensen zijn allemaal ondernemers. Ze weten niet beter dan dat je risico moet nemen om iets te bereiken.”

Genee: ‘Dus je hoopt nog steeds dat het gaat lukken?’

Je kunt zo door blijven gaan en ik kan blijven antwoorden, maar dit is een way of life. Ik zie het niet als mislukkingen.”

Genee: ‘Er zijn niet veel presentatoren die zo veel flops op hun naam hebben en gewoon door kunnen.’

Ik verlaag me niet om nu programma’s op te noemen die wel gelukt zijn. Ik laat het van me afglijden.”

Van Erven Dorens beleefde vrijdagavond zijn comeback bij RTL 4. Zijn nieuwe tv-programma You’re Back In The Room scoorde 948.000 kijkers en 15 procent marktaandeel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen