Albert Verlinde met aartsvijand Sophie in nieuwe Pauw

De zomerstop is voorbij en dat betekent dat de kijker vanavond weer kan kijken naar de drie talkshows De Wereld Draait Door, RTL Late Night en Pauw. Voor de seizoensopener van zijn talkshow heeft Jeroen Pauw twee gasten uitgenodigd die alles behalve vrienden van elkaar zijn: Albert Verlinde en Sophie Hilbrand. Verlinde heeft Hilbrand nooit vergeven voor haar brutale actie in 2009, toen ze de showkenner een prijs overhandigde waarin afluisterapparatuur zat verstopt.

Verlinde nam de prijs, die Hilbrand aan hem gaf in RTL Boulevard, mee naar huis. Er werd ruim 2,5 uur van zijn gesprekken opgenomen, waaronder een gesprek dat hij met zijn ouders voerde.

Op de dag dat Sophie de trofee uitreikte, had zij nog een lang interview met Verlinde gedaan op Radio 1. “Toen had ze laat maar zeggen haar Clairy Polak-pet op. Ze loopt naar buiten, zet haar andere pet op, overhandigt mij een prijs en geeft mij vervolgens stiekem een microfoon mee naar huis“, zei een woeste Verlinde destijds.

Verlinde spande een rechtszaak aan tegen BNN en heeft jarenlang alles van BNN met de grond gelijk gemaakt in RTL Boulevard. Hij noemde Filemon Wesselink laf, Dennis Storm en Valerio Zeno ‘walgelijk’, Tim Hofman een ‘kleine worm’ en Patrick Lodiers een graaier.

Vorig jaar deelde Hilbrand weer een plaagstoot uit aan Verlinde door een lang interview op te nemen met Ruud Schepers, de toyboy die flink wat rumoer veroorzaakte in het huwelijk van Verlinde en zijn ex-man Onno Hoes.

Overigens zitten Verlinde en Hilbrand niet bij Pauw om hun meningsverschillen bij te leggen. Hij komt praten over het nieuwe theater- en tv-seizoen, zij over haar programma Sophie in de Kreukels.

Pauw begint om 23.00 uur op NPO 1. Om 19.00 uur begint op dezelfde zender De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk heeft onder meer Daan Roosegaarde en The Common Linnets in de studio.

RTL Late Night (22.30 uur, RTL 4) heeft Drank & Drugs-zangers Lil’ Kleine en Ronnie Flex en oud-voetballer Clarence Seedorf te gast.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen