‘SBS 6 wilde geen dorpsgek op Champions League’

Foto: Wilberto van den BoogaardSBS6 wilde Hans Kraay jr niet inzetten als Champions League-host, omdat hij het imago heeft van een dorpsgek. Dat schrijft columnist Nico Dijkshoorn in Voetbal International. Kraay en SBS gingen vorige maand na maar liefst 18 jaar uit elkaar, juist op het moment dat de zendergroep de Champions League heeft binnengehaald. “Het tragische is dat Hans Kraay junior blijkbaar niet helemaal in de gaten heeft waarom ze hem bij SBS het belangrijke voetbal niet gunnen”, aldus Dijkshoorn.

Kraay verkeert volgens Dijkshoorn in de veronderstelling dat hij serieus wordt genomen als hij over voetbal praat. “Maar het helpt niet als een programma, dat miljoenen heeft gekost, wordt gepresenteerd door iemand die al jarenlang bij Voetbal International de schreeuwende dorpsgek acteert.”

Hoewel Kraay de enige sportpresentator van SBS was, koos de zendergroep toch voor het FOX-duo Jan Joost van Gangelen en Toine van Peperstraten. “Dat komt omdat Kraay zich in andere programma’s al jaren gedraagt als het zwakzinnige neefje van Eddy Wally.”

En zo iemand laat je niet opeens een bloedserieus programma over voetbal presenteren. Bij de VPRO hebben ze er ook geen moment aan gedacht om het programma Zomergasten te laten presenteren door Dries Roelvink. Dat kijkt niet lekker.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen