Miljoen kijkers voor afscheid Beau van Erven Dorens

Foto: RTLBeau van Erven Dorens heeft afscheid genomen van de kijkers van Shownieuws. Hij was dinsdagavond voor het laatst te zien in de showrubriek. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Van Erven Dorens sprak voor het oog van 1 miljoen kijkers een dankwoord uit. “Dit was mijn laatste Shownieuws, dames en heren. Mag ik jullie ontzettend bedanken? Niet alleen jullie, Patty en Maurice, maar iedereen. Ook de oude garde wil ik heel erg bedanken: Eric, René, Janice, Leco, Koos natuurlijk, Bridget en Renate.”

Van Erven Dorens stopt bij Shownieuws, omdat hij is overgestapt naar RTL 4. De presentator voelde zich niet langer thuis bij SBS 6, dat hem geen nieuwe uitdaging bood. Shownieuws alleen vond Van Erven Dorens echter niet genoeg.

Shownieuws is dit jaar flink op de schop gegaan. Waar het programma tot januari een late night-show was in kroegsfeer met veel ruimte voor improvisatie, is het sinds januari een nieuwsrubriek met autocueteksten.

Ook Bridget Maasland, het andere boegbeeld van Shownieuws, heeft aangegeven ‘meer’ te willen. “Shownieuws paste in het begin heel erg bij mij toen ik nog de ruimte kreeg voor grappen en grollen. Dat is nu wel minder en dat mis ik“, zei ze.

Van Erven Dorens koos in elk geval eieren voor zijn geld. “Toedeloe mensen, tot aan de overkant“, sprak hij dinsdagavond.

Shownieuws was dinsdagavond slechts één van de drie programma’s die meer dan een miljoen kijkers wisten te boeien. De andere programma’s waren het Achtuurjournaal en GTST, met 1,4 en 1,3 miljoen kijkers.

Concurrent RTL Boulevard trok 725.000 kijkers.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen