VVD en PvdA tegen veiling FM-frequenties

Foto: Inge WiedijkRegeringspartijen VVD en PvdA keren zich tegen het plan van VVD-mister Henk Kamp om na veertien jaar weer een veiling van de FM-frequenties te organiseren. Daardoor is er geen meerderheid voor in de Tweede Kamer. Dat meldt de NOS vandaag. Volgens VVD-Kamerlid Bart de Liefde is er in de markt onvoldoende vraag naar FM-frequenties. “In zo’n situatie heeft verlengen de voorkeur“, aldus het Kamerlid, die de zenders niet op kosten wil jagen.

Door een veiling van de FM-frequenties kan elke organisatie de bestaande FM-frequenties overnemen, zolang er maar genoeg betaald wordt. Daardoor kunnen radiostations na jaren hun vertrouwde FM-frequentie verliezen.

Nu VVD en PvdA tegen zijn, lijkt het erop dat de FM-frequenties gewoon in handen blijven van de huidige radiozenders. Ze hoeven niet de portemonnee te trekken voor een ‘bidding war’.

Eerder liet de PvdA al weten dat haar partij tegen is. Zij vindt dat de bedrijven in de radiomarkt het al moeilijk genoeg hebben en bovendien grote investeringen doen in digitale radio.

Lees ook: Radiozenders moeten dokken: FM-veiling op komst

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen