Jan Slagter baalt van uitzendtijd documentaire

Foto: Rick NederstigtOmroep MAX-baas Jan Slagter vindt het erg jammer dat de zenderleiding van NPO 2 de MAX-documentaire Kindsoldaat van Hitler woensdagavond pas om 23.30 uur uitzond. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. Slagter vindt dat wel heel erg laat. “Toen ik dit tijdslot zag, schrok ik wel een beetje. Je hoopt toch dat hij ergens rond half negen staat. Er is alleen ontzettend veel aanbod en we hebben in de zomer nu natuurlijk ook nog De Slimste Mens in de horizontale programmering.

Er is vooral heel veel documentaire-aanbod vanuit het buitenland, aldus Slagter. “De VPRO heeft heel veel documentaires die elders zijn gemaakt en ook een plek krijgen. Dat is ook wat we willen met z’n allen. Het onderscheidt de Publieke Omroep.”

Maar half 12 tot half 1… Ik heb de kijkcijfers vanochtend niet gezien, maar ik denk dat ze om te huilen zijn.”

De documentaire is ook te zien via Uitzending Gemist. “De stelling dat we dan maar allemaal naar NPO.nl moeten komen, naar Uitzending Gemist, om het terug te kijken, daar ben ik klaar mee. Dan kun je de zenders wel dichtdoen.”

Ook over het tijdstip van de herhaling, zaterdag om 7.45 uur, is Slagter niet te spreken. Liever had hij een herhaling op de late zondagmiddag gezien.

Tv-recensent Jean-Pierre Geelen vindt de uitzendtijd ook belachelijk, schreef hij vanochtend in de Volkskrant. “Wil de NPO eigenlijk wel kijkers voor documentaires?

De documentaire trok woensdagavond 156.000 kijkers.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen