Simone Weimans vindt NOS te wit

Journaallezer Simone Weimans vindt het team van haar omroep NOS nog steeds erg wit. Dat vertelt ze vandaag in de Volkskrant. Weimans vindt dat de NOS wel wat meer kleur kan gebruiken. “Ik weet niet hoeveel symposia en workshops ik hierover al heb meegemaakt, het frustreert mij ook. Op de redactie van het Journaal kijk ik soms om me heen: jezus, het zou mooi zijn als hier meer kleur was. Met een andere redactie krijg je net even die andere invalshoek.”

Toch is het niet alleen de schuld van de NOS, aldus Weimans. “Ik weet dat hoofd-redacties het graag willen, ze doen er alles aan. We hadden laatst twee groepen op bezoek van de School voor Journalistiek. Ik kijk dan of er kleur bij zit. Niet één student. Dan wordt het lastig.”

Weimans heeft ervoor gezorgd dat de Zwarte Pieten-discussie ook bij de NOS volop gevoerd werd. “Eén keer vond ik dat ik iets moest zeggen. De dag waarop bekend werd gemaakt dat Zwarte Piet bij de intocht in Amsterdam roetvegen zou hebben.

Collega’s vroegen zich af: dit is de zoveelste episode, moet dit echt? Ik vond van wel. En dat is ook gebeurd.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen