NOS hoopt door te kunnen met Olympische Spelen

De NOS hoopt dat het de Olympische Spelen kan blijven uitzenden, ook nu Internationaal Olympisch Comité de tv-rechten voor 2018, 2020, 2022 en 2024 heeft verkocht aan Discovery Communications, het moederbedrijf van Eurosport. Dat laat NOS-baas Jan de Jong weten in een persbericht. De NOS doet al sinds jaar en dag verslag van het sportevenement. “Het is voor de NOS nog onduidelijk wat dit betekent. Behalve dat wij de Spelen niet meer zo kunnen uitzenden als voorheen.”

De NOS zet in op een ‘ruime sublicentie’. “Het is nog onzeker wanneer daarover gesproken gaat worden.”

‘Het IOC heeft in het verleden in Europa altijd de filosofie uitgedragen dat de Olympische Spelen door zoveel mogelijk mensen gezien moesten worden, stelt De Jong. “Die koers lijkt nu verlaten. Men kiest onomwonden voor het geld.”

Dit is voor de NOS en alle andere publieke omroepen in Europa dan ook een serieuze dreun. Maar wij zijn wel eens vaker iets kwijt geraakt om vervolgens sterker terug te komen.”

Met de deal tussen het IOS en Discovery is 1,3 miljard euro gemoeid.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen