Endemol neemt Mooiste Meisje-producent over

Foto: RTLEndemol Shine Nederland (ESN) heeft Simpel Media overgenomen, de producent van programma’s als Het Mooiste Meisje Van De Klas, Ontvoerd en Vive La Frans. Dat heeft de producent laten weten. Simpel Media treedt per 1 juli toe tot tot ESN, met behoud van de zelfstandige activiteiten. “Ik ben al een aantal jaren een groot fan van de jongens van Simpel. Zij runnen een veelzijdige en ambitieuze onderneming, met een sterk portfolio“, zegt ESN-baas Laurens Drillich.

De overeenkomst tussen de mediabedrijven is bedoeld om synergie tot stand te brengen. “Hun profiel sluit goed op ons aan en biedt veel aanknopingspunten om elkaar te versterken. Ik ben dus erg blij en trots dat we gaan samenwerken.

Als onderdeel van de samenwerking worden de activiteiten van het ESN-label SNP Media voortgezet onder de naam Simpel Media. De huidige titels van SNP, waaronder Ik Vertrek, Oplichters in het Buitenland, Grenzeloos Verliefd en Messiah Masterclass, zijn daarbij inbegrepen.

Over de integratie van SNP Media in Simpel Media zegt Drillich: “Omdat de focus en het type producties van beide bedrijven veel gelijkenis vertoont, ligt het voor de hand om die gemeenschappelijke expertise en al dat talent in één label te verenigen. Dat vergroot de mogelijkheden en het verhoogt de kwaliteit.

Laurens Woldberg en Gabri Buytelaar van Simpel Media zien de overeenkomst met ESN als een belangrijke stap: “Endemol Shine Nederland is een partner waarmee we onze organisatie en activiteiten verder kunnen uitbouwen.”

Dankzij deze samenwerking hebben we niet alleen ondersteuning van de grootste producent in Nederland, maar tevens toegang tot een wereldwijd netwerk. Omgekeerd brengt Simpel ook veel specifieke kennis en ervaring in. Zo kunnen we in meerdere opzichten van elkaar profiteren.

De komende periode verhuist Simpel Media (gefaseerd) naar het complex van ESN, de MediArena in Amsterdam Zuidoost. De operationele en creatieve aansturing van Simpel Media komt in handen van Laurens Woldberg, Gabri Buytelaar (beide Simpel Media) en Roy Straatman (voorheen SNP Media).

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen