Marianne Zwagerman betreurt vertrek OS bij NOS

Foto: RTLMedia-expert Marianne Zwagerman vindt het jammer dat de Olympische Spelen vertrekt bij de NOS. Dat heeft ze laten weten op Radio 1. Eurosport heeft voor heel Europa de tv-rechten bemachtigd, waardoor de Europese publieke omroepen het nakijken hebben. “Mijn kritische houding over de Publieke Omroep is bekend, maar toch was mijn eerste primaire reactie: daar ben ik niet blij mee. Dan redeneer ik heel erg vanuit de Nederlandse situatie“, aldus Zwagerman.

Ze vindt dat de NOS het geweldig deed. “Er is wel eens kritiek op de NOS dat zij digitaal veel te ver vooroplopen en veel meer dingen goed doen dan commerciële bedrijven, tot groot verdriet van die commerciële bedrijven, maar ze excelleren vooral bij die Olympische Spelen. Die livestreams, de apps, werkelijk fantastisch.”

Zwagerman geniet daar ‘heel erg van’. “Ik weet niet hoe de andere publieke omroepen in Europa dat doen, maar de NOS doet dat zo perfect dat je denkt: het kan alleen maar slechter worden. Dat is de angst die ik heb, dat we er als kijker de dupe van worden.”

Volgens Zwagerman dient de Olympische Spelen meer maatschappelijk belang dan een commercieel festijn als de Champions League, omdat de tv-kijker zo kan zien hoe leuk diverse sporten zijn. “Ik vind dat toch wat logischer bij de NPO.

Eurosport verkoopt de NOS mogelijk een sublicentie, waardoor de Olympische Spelen toch deels te zien blijven bij de NPO.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen