Griekse Eva Jinek spreekt in EenVandaag

Foto: RTLSia Kossioni, een van de bekendste tv-presentatoren van Griekenland, vertelt vanavond in EenVandaag over hoe haar televisiezender Skai het Griekse volk informeert over de thriller waarin het land zich bevindt. Dat heeft de actualiteitenrubriek laten weten. Kossioni, door EenVandaag gekscherend de Griekse Eva Jinek genoemd, maakt onderdeel uit van een reportage over de rol van de media in Griekenland. “Die zijn alles behalve onafhankelijk“, weet het AvroTros-programma.

Veel Grieken weten niet wat ze moeten stemmen en wat de directe gevolgen zijn van hun stemkeuze. Ze zijn daarvoor aangewezen op de Griekse media, maar die zijn ook niet helemaal te vertrouwen.

De meeste Griekse tv-zenders geven een eenzijdig beeld en zijn niet objectief omdat ze in handen zijn van oligarchen die nauwe banden hebben met de voorgaande regeringen.”

Naast de Griekse Eva Jinek, komt ook nieuws-blogger Joanna Panagiotopoulou aan het woord. Zij probeert voor de Grieken en de internationale media de nieuwsontwikkelingen van een gebalanceerde, neutrale context te voorzien.

EenVandaag begint om 18.15 uur op NPO 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen