Wilfred Genee vindt exit Mart Smeets onbegrijpelijk

Wilfred Genee vindt het onbegrijpelijk dat de NOS het Mart Smeets-programma De Avondetappe van de buis heeft gehaald. Dat geeft hij aan in de Volkskrant. Het is typisch Nederlands om een seniore tv-ster van de buis te halen, vindt Genee. “Buiten kijf staat voor mij dat Mart een vakman buitencategorie is. Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet zo goed waarom het programma moest stoppen. Iemand met zo’n ervaring zou dat in Groot-Brittannië, Duitsland of Italië niet zijn overkomen.”

In het buitenland koesteren ze oudere presentatoren, weet Genee. “Hier in Nederland zeggen we al snel: het is mooi geweest.”

Toch begrijpt Genee ook de keuze voor verfrissing. “Je kon wel zien dat hij al zo lang in het wereldje zit dat hij er onderdeel van is geworden. Hij liet zich voorstaan op zijn goede contacten met Lance Armstrong, dat was zijn vriend. We weten hoe dat is afgelopen.”

Tijdens De Avondetappe passeerden er genoeg momenten waarop Smeets wel wat meer had mogen doorbijten, vindt Genee. “Maar het zou ook weer wat vreemd zijn geweest als hij zijn stijl op het laatst had veranderd.”

De Avondetappe wordt niet vervangen door een nadere late night-show, maar door het vooravondprogramma Studio Tour op het tijdstip van De Wereld Draait Door.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen