EO-directeur zegt sorry: ‘Nu nog excuses van Skyhigh’

Foto: RTLEO-directeur Arjan Lock vindt het verschrikkelijk dat een mevrouw ten onrechte als racistisch is neergezet in de door Skyhigh TV geproduceerde show Hufterproef. Dat heeft hij vanochtend gezegd op Radio 1. Lock zegt ‘sorry’, maar vindt de houding van Skyhigh TV, waarvan EO-ster Bert van Leeuwen één van de eigenaren is, niet goed. “Wat we van hen terugkregen was: ‘We moeten wel excuses maken, maar het valt allemaal wel mee.’ Het werd allemaal niet erg serieus genomen.

De EO-baas kan het niet geloven. “Mijn gevoel is dat het echt heel slecht is dat dit gebeurd is. Ik ben er echt van geschrokken. Zoiets mag gewoon niet. In deze tijd iemand neerzetten als racist, terwijl dat echt niet zo is, daar schaam ik me voor.”

Lock biedt zijn excuses aan. “Ik vind dat deze mevrouw ook echt welgemeende excuses verdient. Ook van de EO, want wij zijn eindverantwoordelijk voor het product.”

Pas gisteren kreeg Lock van Skyhigh TV het ruwe materiaal te zien. “Ik vind dat de producent echt een grote fout heeft gemaakt, want je zet gewoon iemand onterecht zo neer. Dit mag gewoon niet gebeuren.”

De relatie tussen de EO en Skyhigh TV wordt op de proef gesteld. “De gesprekken lopen nog, maar ik vind dat ook Skyhigh duidelijk zijn excuses moet aanbieden en zich niet moet verschuilen achter montagedingetjes of ‘het valt mee’. Wat hier gebeurt mag niet en daar staat de EO niet voor. Ik vind het dus ook heel kwalijk dat dit gebeurd is.”

De banden tussen de twee bedrijven zijn sterk, aangezien Skyhigh wordt geleid door EO-prominenten. “We hebben een goede relatie met Skyhigh. Fouten maken overkomt iedereen. Dit is meer dan een fout. Ik vind ook dat daar royaal excuus voor gegeven moet worden. Als iemand dat ruiterlijk erkent, is vergeving altijd mogelijk. Dat gesprek loopt en ik hoop dat Skyhigh daar royaal in mee gaat.”

Lock gaat voorlopig nog door met Hufterproef. “Maar ik vind dat als je een programma maakt over waar ethische grenzen liggen, je er zelf zeker van moet zijn dat je de goede keuzes maakt. Daar past dit gewoon echt niet bij.”

Lees ook: EO en Skyhigh TV gaan schofterig om met mevrouw

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen