EO en Skyhigh TV gaan schofterig om met mevrouw

De EO en het productiebedrijf Skyhigh TV van EO-sterren Bert van Leeuwen (foto) en Marc Dik gaan buitengewoon schofterig om met een vrouw die zij op televisie willens en wetens in een kwaad daglicht hebben gesteld. Dat bleek dinsdagavond uit de uitzending van RTL Boulevard. De makers van het EO-programma Hufterproef hebben een item zo gemonteerd dat het net leek alsof mevrouw Sylvia Voogel (51) zich zeer racistisch uitliet, waardoor ze nu door een diep dal gaat.

In Hufterproef, het programma van Johan Eikelboom, werd enkele weken geleden uitgetest hoe mensen reageren als een moslima zeer respectloos wordt behandeld in een kledingzaak.

Voogel schoot de moslima, die ook in het complot zat, te hulp, maar Skyhigh TV vond het leukere tv als het net leek alsof ze het opnam voor de zeer racistische winkelier.

Direct na de uitzending van Hufterproef heeft Voogel geklaagd bij de EO en Skyhigh TV, maar die zijn ongelooflijk harteloos met de dame omgegaan. Ze wilden de beelden alléén van internet afhalen, als ze geen verdere actie zou ondernemen.

Daar ze wél actie wil ondernemen, liet de EO de beelden gewoon online staan. Sterker nog: de omroep koos er ook nog eens voor om de aflevering te herhalen op tv.

Kan je het voorstellen dat een godsomroep en producent als SkyHigh TV met zo een gevoelig onderwerp als discriminatie haat en geweld uitlokken jegens mijn moeder?“, vraagt de zoon van Voogel, die bij Omroep MAX werkt, zich af.

Zwaar geëmotioneerd deed mevrouw Voogel, die vanwege de gemanipuleerde beelden verbaal wordt aangevallen op internet, dinsdagavond haar verhaal in RTL Boulevard.

RTL-coryfee Albert Verlinde vindt het een ‘verschrikkelijke zaak’ en ‘schandalig’. Hij is verbijsterd dat de omroep en producent maar niet reageren. “De EO heeft de hele dag niet thuisgegeven. Vlak voor de uitzending gaven ze toe dat het fout is gegaan. Een bericht zonder passie. Nu is het pas van internet gehaald.”

Ook Bert van Leeuwen en Marc Dik willen niet reageren. “Niemand geeft thuis de hele dag. Om in EO-termen te blijven: het is godgeklaagd. ”

Mevrouw Voogel heeft een advocaat ingeschakeld, die de EO en Skyhigh TV gaat aanklagen voor smaad.

Het lijkt erop dat Hufterproef voor zijn ultieme aflevering zou moeten draaien op de kantoren van EO en Skyhigh TV.

Bekijk het item in RTL Boulevard hier terug.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen