Weinig kijkers zien Anna Singer-Songwriter winnen

Foto: RTLDe finale van het vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter, die gewonnen werd door Anna Rune, trok maandag niet veel bekijks. Er keken 238.000 mensen naar de uitzending op NPO 3, goed voor 4 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Drie jaar geleden zagen 287.000 mensen hoe Douwe Bob de eerste winnaar van de show werd. De tweede en derde finale, met Michael Prins en Stef Classens als winnaars, trokken 482.000 en 305.000 kijkers.

Tijdens de live-finale vanuit de poptempel Paradiso in Amsterdam zong Anna het nummer That’s Life, wat ze in de serie speciaal voor haar moeder heeft geschreven. “Anna weet dondersgoed wat ze wil en heeft een enorme passie voor muziek“, aldus showhost Giel Beelen.

Anne zelf is in de zevende hemel. “Ik was zo verrast, ik besef het eigenlijk nog niet. Het enige wat ik denk is: holy shit ik sta volgende maand op Pinkpop, ik moet gaan repeteren.

De kijkcijfers van De Beste Singer-Songwriter van Nederland staan in schril contrast met die van grote talentenshows als The Voice of Holland of X Factor. De finales daarvan kunnen rekenen op miljoenen kijkers.

Toch ligt Beelen niet wakker van de lage kijkcijfers, zei hij vorige week. “Ik moet je heel eerlijk zeggen, en ik weet niet of de VARA er heel blij is, maar wie the fuck kijkt er nog tv? Ik kijk nooit meer tv.

Beelen vindt het belangrijker wat een tv-show online teweegbrengt.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen