‘Waarom gaat het over Gerard en niet over slachtoffer?’

Foto: RTLHet is merkwaardig dat de media zo veel aandacht besteed aan de toestand van Gerard Joling, in plaats van aan zijn bejaarde slachtoffer. Dat vindt dj Alex Oosterveen, heeft hij laten weten op Radio Veronica. Joling heeft een bejaarde mevrouw het ziekenhuis in gereden. “Gerard reed met zijn enorme patserbak door Aalsmeer. Hij kon haar niet meer ontwijken. Erlangs kon niet meer, dus dan maar eroverheen. Dat arme vrouwtje ligt nu in het ziekenhuis met tientallen botbreuken.

Oosterveen ergert zich aan de berichtgeving die op het ongeval volgde. “Wat lees ik in de krant? In de krant staat de kop ‘Toestand Gerard Joling stabiel na aanrijding met bejaarde’ en ‘Gerard Joling erg geschrokken; hij heeft de hele nacht niet geslapen’. Nu wil ik me nergens mee bemoeien, maar waarom gaat het eigenlijk over hem en niet over die vrouw?

Het moet over háár gaan, vindt hij. “Zij ligt in het ziekenhuis met een gebroken rollator. Het is nog maar de vraag of zij het overleeft en hij heeft een paar krassen op de motorkop en een slappe airbag. Het is wel sympathiek als de aandacht nu even naar die mevrouw gaat.”

Oosterveen hoopt dat de bejaarde dame het overleeft. “Niemand wil op zo’n manier sterven door een aanrijding met Gerard Joling.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen