Richard Groenendijk liet RTL 4 half jaar wachten

Richard Groenendijk heeft RTL 4 een half jaar laten wachten op De Jopie Parlevliet Show. Dat vertelt de cabaretier vandaag in het AD. Eigenlijk wilde RTL 4 al afgelopen najaar met de show beginnen, maar morgen is pas de première. “Ik stond nog in het theater. Dat doe ik nu 18 jaar. Nog niet eens zo lang geleden stond ik soms nog voor 13 man te spelen. Eindelijk zitten die zalen eens vol. Ik ga nu niet het theater op het spel zetten, omdat ik zo nodig een tv-talkshow wil doen.

De cabaretier heeft moeten ‘knokken’ voor zijn theatercarrière. “Tot zes jaar geleden leende ik van Karin Bloemen geld om een regisseur te kunnen betalen.

Als iemand weet wat doorzetten is, is Groenendijk het wel. “Als ik nu jonge mensen hoor klagen dat er voor de musicalshow nog geen panty voor ze klaarligt, denk ik: ga jij eerst maar eens 10 jaar met je technicus meerijden, omdat je geen geld hebt voor een auto.”

Haal het decor maar eens uit je eigen berging, laad het in en ga voor 100 man publiek naar de Duitse grens.”

Door zijn succes op RTL 4 is Groenendijk nu ook in het theater succesvol. De Jopie Parlevliet Show begint morgen om 21.30 uur op de familiezender.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen