Peter R. de Vries vindt twitteraars ‘een beetje sneu’

Foto: Nick van OrmondtPeter R. de Vries is niet zo onder de indruk van twitterend Nederland. “Ik twitter zelf ook en als je ziet wat daar voor reacties op komen… Daar word ik eerlijk gezegd wel eens treurig van“, aldus de misdaadjournalist in Veronica Magazine. De Vries vindt veel twitteraars triest. “Deze mensen voelen zich kennelijk machtig op hun zolderkamertje en gaan je dan even lekker uitschelden en afzeiken. Als ze me op straat tegenkomen, vragen dat soort types of ze met mij op de foto mogen.

Op Twitter zijn er ook een hoop mensen die zich storen aan de veelvuldige talkshowoptredens van De Vries. “Ik vind dat een beetje sneu. Er zijn een paar onderwerpen waar ik me soms over mag uitlaten omdat ik er wat van afweet: misdaad, media en sport.

Ik bied me niet aan, die programma’s vragen mij omdat ik weet wat er van een talkshowgast verwacht wordt. Ik ben een gast die soms weerwoord biedt en anderen kritisch ondervraagt. Dat vindt men leuk. Verder doet de kritiek mij weinig.

De Vries heeft 179.000 volgers op Twitter, maar zelf volgt hij alleen de tweets van zijn eigen bedrijf. “Ik heb geen tijd om anderen te volgen en het boeit me ook niet zo. Ik lees dagelijks de kranten en dat vind ik genoeg.

Ik zie Twitter als mijn platform voor mensen die oprecht in mij geïnteresseerd zijn, met een groot woord zou je ze mijn fans kunnen noemen.

De Vries is vanaf maandag te zien met Peter R. de Vries: Internetpesters Aangepakt, om 20.30 uur op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen