Geen gratis STER-reclame meer voor FOX

Betaalzender FOX Sports mag niet langer gratis reclame maken op de zenders van de NPO. Deze afspraak, die voortvloeit uit de Eredivisiedeal die de NOS sloot met FOX, is onder druk van het Commissariaat voor de Media aangepast. Dat heeft de mediawaakhond gemeld. De FOX-reclame was rond uitzendingen van Studio Sport te zien, maar Commissariaat-voorzitter Madeleine de Cock Buning vindt dat ongepast. “De publieke omroep hoort onafhankelijk en transparant te zijn.”

Het Commissariaat ziet de aangepaste afspraken dan ook als een positieve ontwikkeling. “Daarmee wordt ook oneerlijke concurrentie met commerciële media-instellingen voorkomen.”

Zowel de NPO, de NOS als de STER zijn erop gewezen dat het betrekken van afspraken over STER-zendtijd niet meer past bij de onafhankelijkheid en transparantie die hoort bij de publieke omroep. “Door het protocol dat nu op initiatief van de NPO is opgesteld, worden deze zaken nu voor de lange termijn geborgd.”

Eerder had de NOS na sommatie van het Commissariaat al een aantal afspraken aangepast die de commerciële belangen van de betaalzender Fox Sports dienden.

Nu het contract wordt aangepast, zal het Commissariaat moeten besluiten of het onderzoek naar het eredivisiecontract kan worden afgerond. Over de elementen die nu nog in onderzoek zijn, kunnen op dit ogenblik geen mededelingen worden gedaan.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen