MH17-documentaire komt prime time op NPO 1

De VARA brengt in juli prime time op NPO 1, de meest bekeken tv-zender van Nederland, de documentaire MH17: Het verdriet van Nederland van Michiel van Erp op de buis. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. In de 70 minuten durende documentaire worden de nabestaanden geportretteerd van drie omgekomen gezinnen. “Waar de ene familie een moment gevonden heeft om een uitvaart te organiseren, is de andere nog in afwachting van identificatie van dierbaren.”

De centrale vraag in de documentaire is: wat betekent het als je geliefde omkomt bij een gebeurtenis waar heel het land van onder de indruk is, dat je zoveel lotgenoten hebt en je getroost wordt door het koningspaar en de premier?

De film portretteert niet alleen slachtoffers en nabestaanden, maar ook mensen die bijzondere bijdragen geleverd hebben aan de vele verwikkelingen rond de zoektocht naar de slachtoffers, de terugkeer van de stoffelijke overschotten en ceremonies die daarop volgden.

Een film over collectieve rouwverwerking, maar ook over collectieve veerkracht. Want daar blijken Nederlanders goed in te zijn.”

De MH17-documentaire is op donderdag 16 juli om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen