SBS haalt perschef Jaap Paulsen weg bij RTL

Een opvallende transfer in medialand. Jaap Paulsen, de perschef van RTL 4 en RTL 7, maakt de overstap naar de grote concurrent. Hij wordt het hoofd communicatie van heel SBS. Dat meldt het mediabedrijf. Paulsen vindt dat bij SBS ‘heel enthousiaste’ mensen werken. “De benadering van communicatie is vooruitstrevend en het bruist er van de nieuwe ideeën. Volop inspiratie dus om samen te gaan bouwen, waarbij een aantal prachtige projecten al staan opgelijnd.

Paulsen is per 11 mei verantwoordelijk voor alle communicatie en PR-activiteiten voor de merken SBS6, Net5, Veronica, SBS9 en het VOD-platform KIJK alsmede de corporate en interne communicatie.

Hij rapporteert aan de Chief Marketing Officer (CMO): Nina Nomden. Zij is enthousiast: “We zien uit naar de samenwerking met Jaap, een gedreven vakman op het gebied van communicatie in de media.”

Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat hij samen met het team de communicatie-activiteiten van SBS naar een hoger niveau zal tillen.”

Paulsen was sinds 2000 werkzaam in verschillende communicatiefuncties bij RTL Nederland. De afgelopen zes jaar stuurde hij de communicatieteams van RTL 4 en RTL 7 aan. De reden van zijn vertrek bij RTL maakt Paulsen niet bekend.

Nieuwe persbaas RTL

Bij RTL ging de persafdeling aan het begin van deze maand flink op de schop door de komst van Femke de Veer, de voormalig woordvoerder van Joop van den Ende Theaterproducties.

Femke de Veer bekleedt de nieuwe functie van Manager Zendercommunicatie. Tot nu toe bestond de persafdeling van RTL uit twee teams: Paulsen stuurde het team RTL 4 en RTL 7 aan, Karin Bouwknegt het team RTL 5 en RTL 8.

Waar Paulsen en Bouwknegt tot de komst van De Veer direct aan de zenderbazen mochten rapporteren, werken zij nu onder De Veer.

Visie

We zijn ervan overtuigd dat zij de juiste persoon is om een goede overkoepelende communicatiestrategie neer te zetten voor onze zenders en programma’s”, zei RTL’s COO Sven Sauvé eerder over Femke de Veer.

Femke de Veer: “Ik kijk er enorm naar uit om mijn visie verder te verbreden en samen met het zendercommunicatieteam een bijdrage te leveren aan het verstevigen en verder uitbouwen van de communicatie rondom de zenders van RTL Nederland.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen