RTL 5 mee in bingeview-trend: Tyrant in één weekend

RTL 5 gaat mee in de trend van bingeviewen, waarbij kijkers meerdere afleveringen van een serie achter elkaar kijken, vaak via nieuwerwetse media als Netflix. Het traditionele tv-station gaat de tiendelige serie Tyrant in juni in één weekend uitzenden. Dat heeft RTL laten weten. RTL 5 experimenteert met deze uitzendmethode, omdat kijkers steeds minder bereid zijn om een week te wachten op een nieuwe aflevering en daarom hun toevlucht zoeken naar on demand-platformen.

Volgens RTL 5 kan de zender niet om bingeviewen heen. “Dramaseries zijn internationaal dé TV-hit van dit moment. RTL 5 zet met Tyrant in op de bingeview-trend”, aldus de zender.

Tyrant trapt af op vrijdag 5 juni. Er zullen drie afleveringen worden uitgezonden, van 20.30 tot 23.30 uur. Op zaterdag staan er vier afleveringen op het menu, van 20.00 tot 24.00 uur, en op zondag drie afleveringen, van 20.00 tot 23.00 uur.

Met de mogelijkheid om meerdere afleveringen achter elkaar te bekijken, houdt de vergelijking met een populair seriemedium als Netflix op. Bij RTL 5 kan de kijker uiteraard niet zijn eigen uitzendmoment kiezen, en ook is het Tyrant-weekend doorspekt met reclame.

Tyrant gaat over een bescheiden Amerikaanse familie, die wordt meegetrokken in de turbulente Midden-Oosten problematiek.

Bassam Al Fayeed, zoon van een wrede dictator in Abbudin, is twintig jaar geleden verbannen uit zijn land. Hij keert samen met zijn vrouw en kinderen terug voor de bruiloft van zijn neef. Het verlaten van Abbudin valt hem zwaarder dan verwacht.

Tyrant begon vorig jaar zomer op het Amerikaanse tv-netwerk FX. Het tweede seizoen begint daar aanstaande juni.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen