Na Flikken Maastricht ook Flikken Rotterdam

Foto: RTLDe serie Flikken Maastricht met Angela Schijf en Victor Reinier krijgt een spin-off. De eerste aflevering van Flikken Rotterdam is in het voorjaar van 2016 te zien op NPO 1. Dat heeft AvroTros vanavond bekendgemaakt. NPO 1-baas Marcel Peek is blij met de nieuwe serie. “In Flikken Rotterdam speelt, net als in Flikken Maastricht, de stad een grote rol. Daar waar Maastricht gemoedelijk, middeleeuws en Bourgondisch toont, is Rotterdam modern, dynamisch en wat ruiger.”

Flikken Maastricht blijft gewoon bestaan, benadrukt Peek. “Het populaire met een Gouden Televizier-Ring bekroonde Flikken Maastricht blijft uiteraard gewoon bestaan. Vanaf begin september is het tiende seizoen op NPO 1 te zien.

Mediadirecteur Remco van Leen van AvroTros is verheugd. “Ruim acht jaar geleden zijn wij gestart met Flikken Maastricht, een politieserie die inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle dramaseries van de Nederlandse televisie. Een sterk merk als Flikken verdient wat mij betreft een spin-off.

Het wordt een serie van dezelfde makers, legt Van Leen uit. “Maar met nieuwe verhaallijnen, dynamisch en ruiger van opzet, wat past bij een wereldstad als Rotterdam. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we dit nu gaan realiseren en daarmee gaat een langgekoesterde wens van mij in vervulling.

De voorbereidingen voor de opnames en het samenstellen van de cast zijn in volle gang. Daarover op een later moment meer.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is blij met de komst van Flikken:

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen