Jan Slagter: ‘Henk en Shula wél Kim-Jong un’

Foto: MAXJan Slagter, de flamboyante directeur van Omroep MAX, blijft bij zijn standpunt dat hij de plannen van NPO-leiders Henk Hagoort en Shula Rijxman Noord-Koreaans vindt. Dat schrijft hij op Twitter. Henk en Shula willen bijna alle websites van de omroepen verbieden om hun eigen NPO.nl machtiger te maken, zodat het beter kan concurreren met Apple en Google. “Het verbieden van internetsites door de NPO doet mij toch sterk denken aan China, Turkije en Noord-Korea“, aldus Slagter.

Ook VPRO-baas Lennart van der Meulen is niet onder de indruk van het charmeoffensief van Henk en Shula, die vandaag met een groot dubbelinterview in De Telegraaf staan. “Zo’n vergelijking met Noord-Korea snijdt door mijn ziel“, snikt Henk.

Van der Meulen denkt dat zijn collega van Omroep MAX, de omroep van tv-hit Heel Holland Bakt, alvast moet gaan werken aan programma’s die Henk en Shula bekoren. “Heel China wokt“, grapt hij.

De NPO-plannen die zijn uitgelekt vindt Van der Meulen zorgwekkend. “Nu werken aan creatief alternatief. Begin mei reactie.

BNN-VARA-baas Gerard Timmer retweet: “Samenvattend wil de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) dus een commerciële BBC worden. Het is even onlogisch als onverstandig.

Lees ook:
NPO centraliseert: meer en meer richting BBC-model (vandaag)
Henk en Shula: ‘Wij zijn geen Kim Jong-un’ (vandaag)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen