Is Bridget wél tevreden met autocuebaan?

Nu Beau van Erven Dorens uit onvrede over zijn takenpakket bij SBS 6 opstapt bij de zender, rijst de vraag of Shownieuws-collega Bridget Maasland zich nog wel tot haar recht voelt komen bij de zender. Waar Maasland bij haar vorige werkgever RTL 5 het ene na het andere programma mocht presenteren én produceren, heeft ze in haar drie jaar bij SBS 6 slechts één prime time-show gehad naast vaste waarde Shownieuws. En dat programma is sinds begin dit jaar niet meer dan een autocuebaan.

Maasland presenteerde bij RTL programma’s als Hoe Word Ik Een New Yorkse Vrouw, Beauty & De Nerd, Hoe Word ik Mama In Amsterdam-Zuid? en Lekker Slim, maar genoot vooral van haar invallersrol bij RTL Boulevard.

Ze wilde echter méér dan alleen inval-Albert zijn – “ik zou wel weer graag grote shows willen doen“, zei ze in april 2012 – waarna ze nog diezelfde zomer overstapte naar SBS.

Grote shows

SBS was in dat jaar net in handen gekomen van John de Mol, die Maasland ook ooit meenam naar tv-zender Talpa. “Ik heb mijn mooiste tijd gehad bij hem en Talpa. Hij kan me grote shows geven“, liet ze destijds weten.

Uiteindelijk kreeg SBS 6 Maasland over de streep met Shownieuws én de prime time-show Menu van Oranje, die eind 2012 vanwege erbarmelijk lage kijkcijfers van prime time naar de vroege zondagavond verhuisd werd.

Eigen desk

Gelukkig voelde Maasland zich thuis bij Shownieuws, dat eind 2013 werd omgedoopt tot Show Laat. In het programma bespraken Maasland en haar collega’s het shownieuws op een talkshow-achtige manier. “Het fijnst vind ik dat het mijn eigen desk is. We kunnen het zelf invullen“, zei ze begin 2014.

Uiteindelijk bleef een tweede programma náást Shownieuws uit, ondanks dat Maasland de afgelopen jaren via de media naar een Catherine Keyl-achtige show, een eigen dramaserie, een Showbizzquiz op zaterdagavond met Beau van Erven Dorens én een human interest-programma viste.

Ingeperkt

Ondertussen is haar vrije rol in Shownieuws begin dit jaar behoorlijk ingeperkt met de introductie van het nieuwe format van de showrubriek, dat door de baas van Veronica Magazine is bedacht. Shownieuws is nu veel minder kroeg en veel meer headlines.

Waar Maasland voorheen genoot van haar ‘eigen desk’ bij Show Laat, is haar taak in het nieuwe Shownieuws vooral om de autocueteksten van de redactie voor te lezen. Voor improvisatie is nauwelijks ruimte, wat het programma voor haar veel minder uitdagend maakt.

Autocue

De late Shownieuws lijkt nu meer op de vroege, dat ook een nieuwsrubriek met autocueteksten is. “Dat is iets meer staccato het nieuws van de dag“, zei Maasland daarover in 2012.

Vorig jaar zomer, dus nog voordat het nieuwe Shownieuws begon, tekende Maasland een nieuw ‘meerjarig’ contract bij SBS 6. “Het is wel de bedoeling dat we uiteindelijk ook andere dingen gaan doen. Zo zijn we er ook ingegaan. We zijn zoekende“, klaagde ze toen.

Tot wanneer Maasland exact onder contract staat bij SBS 6, is niet bekend.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen