FOX stormt zender top tien binnen

De gratis tv-zender FOX, die normaliter vooral veel films en series uitzendt, stormde dinsdagavond met bekervoetbal de zender top tien binnen. FOX was de zevende zender van de avond met 4 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Normaal gesproken maken de tien zenders van NPO, RTL en SBS de dienst uit in de zender top tien en bungelt FOX daar onder, samen met andere nichezenders. Nu staat FOX voor even ingeklemd tussen RTL 5 en Net5.

De halve finales van de KNVB Beker worden eigenlijk alleen uitgezonden op betaalkanaal FOX Sports, maar zijn dit jaar ook gratis te zien op FOX. Gisteren stond FC Twente – PEC Zwolle op het programma, vanavond volgt FC Groningen – Excelsior.

FC Twente – PEC Zwolle wist op FOX 403.000 kijkers te boeien, goed voor 6 procent marktaandeel. Op betaalzender FOX Sports keken er nog eens 235.000 mensen, goed voor bijna 4 procent marktaandeel.

Al met al versloeg het kleine FOX daarmee veel grotere top tien-zenders. Het lijkt erop dat FOX vanavond opnieuw een publiekstrekker zal zijn.

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen