‘Zwarte Tulp op korte termijn niet op RTL 4’

Geplaatst op di 31 mrt 2015 om 11:09

Foto: Kastermans FotografieDe kostbare dramaserie Zwarte Tulp die speciaal is geproduceerd voor Videoland, de Nederlandse Netflix, komt voorlopig niet alsnog op televisie. Dat bezweert Arno Otto, directeur digitaal van RTL, bij NRC. Zwarte Tulp kost miljoenen euro’s, terwijl RTL’s Videoland slechts 100.000 abonnees heeft. Velen vermoeden daarom dat Zwarte Tulp daarom helemaal geen internet only-serie is, maar dat RTL uiteindelijk ook aan de serie wil verdienen door de reeks uit te zenden op televisie. “Nee“, zegt Otto. 

Daaraan voegt hij toe: “Dat is niet gepland op korte termijn. Zwarte Tulp is exclusief voor Videoland. En er volgen meer ‘originals’.

Daarvoor tast RTL diep in de buidel. “Zwarte Tulp kost ettelijke miljoenen. Dat is vergelijkbaar met dramaproducties voor tv.”

Videoland volgt Netflix, dat al veel meer exclusieve producties heeft, zoals House of Cards. “Original content is de hype van dit moment, maar in feite doet een omroep als RTL dat al jaren“, aldus Otto.

De dienst Videoland Unlimited biedt RTL aan náást RTL XL en NL Ziet. “RTL XL is voor als je iets hebt gemist op tv en dat graag wil terugzien. NLziet is alles van de Nederlandse tv zonder commercials. En Videoland biedt films en series, of die nou op tv zijn geweest of niet.
11 Reacties op “‘Zwarte Tulp op korte termijn niet op RTL 4’”


 1. Jaap

  ‘Op korte termijn’ inderdaad niet, maar op de wat langere termijn heus. Hij kan ook niet anders dan dit nu beweren, anders zou een groot aantal gewoon de uitzending op tv afwachten.

 2. Anoniem

  Misschien over een jaar ofzo.

  Zou ook dom zijn om dit op RTL4 uit te zenden als je het speciaal voor Videoland maakt. Waarom zouden mensen nog voor Videoland betalen als je het toch op TV komt.

 3. AJ

  Dit komt niet op tv, maar uiteraard wel op DVD!

 4. erik

  Hopelijk ook nog in een mooie dvd box

 5. Pret

  Gekke House of Cards concurrent.

 6. Sean

  Ik denk dat RTL deze serie in het dode uitzendgebied na december gewoon gaat uitzenden.

 7. Sebas

  Niet op korte termijn op RTL 4 in plaats van Op korte termijn niet op RTL 4: het is nu al niet op RTL 4.

 8. Anoniem

  Videoland is slecht.
  Films laden niet of lopen vast, je kunt niet op een tablet kijken, slechte beeldkwaliteit etc.
  Netflix wint het op alle fronten van Videoland.

 9. twan

  Moet zeggen dat ik hem erg goed vind.

 10. Esther

  Leugenaar!!! het komt na de zomer op RTL 4 OP ZONDAGAVOND!!!!!!!!

 11. Anoniem

  @Esther; na de zomer is niet op korte termijn…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.