Twitterend Nederland vindt Familie Kruys niets

Geplaatst op ma 30 mrt 2015 om 9:32

Foto: AVRODe nieuwe Linda de Mol-serie Familie Kruys is in tegenstelling tot haar vorige series Divorce en Gooische Vrouwen met weinig enthousiasme ontvangen op de sociale media. Dat blijkt uit een rondgang op Twitter. Kijkers noemen Familie Kruys ‘een slap aftreksel van Modern Family’. “Ondanks slechte recensies op Twitter toch 2,4 miljoen kijkers voor eerste aflevering“, constateert showexpert Bart Ettekoven, die direct wordt gecorrigeerd door De Mols regisseur Will Koopman: “Gemengde recensies.

RTL 4-kijker Jouke heeft niet echt genoten. “De leader is meteen het beste onderdeel van Familie Kruys“, zegt hij. En Marjolein: “Tenenkrommend zitten kijken. Slap aftreksel van Modern Family. Sorry Linda, ik kijk niet meer.

Ook kijker Heleen is waarschijnlijk niet lang meer van de partij. “Ik geef het nog één kans. Blijft het flauw en voorspelbaar dan kijk ik niet meer.

Robin vindt het jammer dat deze Linda de Mol-productie tegenvalt. “Het succes van Gooische Vrouwen en Divorce is moeilijk te evenaren… Familie Kruys vind ik namelijk (nog) niet zo geslaagd, sorry Linda.

Robbie vindt het ‘matig’, Ilse zet een ‘kruis door Familie Kruys’ en Pat is niet langer gemotiveerd om de serie terug te kijken: “Ik heb nog niet één positieve tweet over Familie Kruys in mijn tijdlijn gezien. En ik wilde het nog gaan kijken.

Hoewel Familie Kruys-regisseur Will Koopman zich dus bewust is van wat zij ‘gemende recensies’ noemt, is ze vooral erg tevreden over de torenhoge kijkcijfers. “Vind het echt fantastisch.

Vaak zijn de kijkcijfers van de tweede aflevering van een nieuwe serie nog spannender dan die van de eerste. Daaruit blijkt namelijk het keiharde oordeel van de kijker.
45 Reacties op “Twitterend Nederland vindt Familie Kruys niets”


 1. Jaap

  Eenzijdig flutartikel met onjuiste kop…
  Gemengde reacties was beter geweest.
  Sla twitter er maar op na.

 2. Emile Edwards

  Dit bewijst wederom dat Twitter statistieken helemaal niks zeggen of echt voorspellen.

 3. Bianca

  Er zijn ook genoeg positieve reacties. Lekker makkelijk om alleen de slechte te melden. Misschien trekt deze serie ook eens een ander publiek dan de kijkers van Divorce of GV. Die series vindt ik niet zo bijzonder terwijl dit wel leuk was. Ieder zijn ding.

 4. aNoMi

  Op twitter wordt altijd gezeurd en gemopperd.

  Jammer overigens, dat in dit artikel uitsluitend de negatieve tweets worden weergegeven. Want er waren genoeg positieve tweets.

 5. An

  Gaat de schrijver van dit artikel zich nu verlagen tot t nivo van twitterend Nederland?
  Het is zooo gemakkelijk om azijnpissend je iPad te pakken en er maar iets over te mauwen.. Bovendien is t bekend dat veel Twitteraars vooral en t liefst zo negatief mogelijk ‘lozen’ om te scoren!
  Makkelijk hoor !
  Ik vond t ‘ feel good ‘ en heel onderhoudend en denk dat t alleen maar leuker wordt naarmate we de karakters beter leren kennen !
  Gewoon lekker voor de zondagavond !

 6. Tim20 MJ

  Het is misschien wat makkelijk om te stellen, maar blijkt hieruit niet opnieuw dat de kijker bijna alles slikt wat RTL4 uitzendt? Ik bedoel, programma’s als ‘Thuis voor de Buis’, ‘Echt Waar?!’, ‘Aaf!’, etc. hadden op andere zenders echt van geen meter gescoord, omdat ze gewoonweg niet goed genoeg zijn. Heb deze serie nog niet teruggekeken, maar volgens mij is dit het volgende voorbeeld in een steeds langer wordende reeks programma’s die kwalitatief niet goed genoeg zijn voor de grootste commerciële zender van het land.

 7. Anonymous

  Gooische Vrouwen = Desperate Housewives.nl
  Divorce = The Exes.nl
  De Familie Kruys = Modern Family.nl
  Miljoenenjacht = Deelnemersonnodigextralotenaansmeren.Lindainvestments.nl
  Het gaat weer lekker met Linda.
  Toch mooi om te zien dat een creatief persoon zoals zij eerlijk haar geld verdient.

 8. H'sum

  De doelgroep bij mij thuis is weggezapt. Linda de Mol maakt 1 grote fout. Ze is zelf een doorsnee actrice. Het succes van Gooische vrouwen is het succes van de andere personages (Martin Moreiro, moeder Moreiro, Willemijn, Roelien, etc.). In de familie Kruys is Linda de Mol het centrale karakter. Maar het kijken naar een doorsnee actrice gaat snel vervelen.

 9. J starmans

  Helemaal geen slechte 1 ste aflevering. Leuke wat groter aangezette karakters, goede mensen rond de matig acterende Linda. Best veelbelovend en nu al amusanter dan je met twitter geneuzel bezig te houden.

 10. Pat

  Ik verheug me op de persiflage in De TV Kantine, ben benieuwd wat ze er van maken!

 11. Anoniem

  En niemand heeft het over “Iedereen is gek op Jack”. Die serie is men blijkbaar al vergeten. Zegt dan weer iets over die serie. Die serie heb ik nooit gekeken, in tegenstelling tot Familie Kruys.

  Ik vond Familie Kruys best aangenaam om te zien!

 12. Kees

  Ik heb er best om kunnen lachen en kijk zeker volgende week weer!

 13. Anoniem

  Ik vond het een zeer vermakelijke serie. Ik heb alle afleveringen al gezien op Videoland. 1e aflevering is niet de sterkste, maar zeer onderhoudend. Ik moest alleen wennen aan Kurk. Heerlijk om te ontspannen.

 14. Koekerd

  Wat enorm interessant om te weten wat Jouke, Marjolein, Heleen, Robin, Robbie en Pat van een programma vinden zeg. Als je al zo’n nikszeggend stuk over random twiteraars wilt plaatsen, embed dan op z’n minst even de betreffende tweets.

 15. Peter

  Ik wacht altijd met kijken als er 1 seizoen af is en kijk dan of er een tweede seizoen gemaakt word. Zo niet kijk ik het eerste ook niet. Met divorce had ik ook zoiets van dat is niks, maar vond het toch leuk. Herkenbaar ook. En respect voor de molletjes. Het zijn mensen die graag werken en uitdagingen aan gaan.

 16. Anoniem

  Het is flut, dag Linda. Weg kijkers volgende week

 17. Anoniem

  Er zijn weer mensen betaald om dit gedrocht van posituef commentar te voorzien

 18. pepe

  twitter is niet echt representatief voor tv kijken nederland hoor. De meeste bejaarden zitten niet op twitter (en jongeren ook al niet meer schijnt) nu ben ik allergisch voor Linda de Mol kan er niks aan doen krijg er rode bulten van in mijn nek en wil iemand in mijn omgeving slaan zodra ze begint te giebelen…………

 19. Anoniem

  Linda en acteren altijd een ramp geweest

 20. Marc

  Twitter als graadmeter nemen gaat volkomen mank, kijk maar eens naar de prachtige kijkcijfers. Het bewijs daarvan is inmiddels geleverd. Flut artikel en weer doorrrr.

 21. Niek

  Kan me nog herinneren dat bij Divorce na de eerste uitzending de reacties ook niet echt positief waren, maar dat komt omdat de eerste aflevering nooit de beste is, je kent de personages nog niet, je moet nog in het verhaal komen, zoiets moet groeien.

 22. Franka Visser

  Ik heb ervan genoten!!! En ik vergelijk de serie niet met welke andere ook, waarom zou ik? Gewoon een leuke, vermakelijke serie met leuke kwinkslagen.
  Maar ook een ietwat triestig verhaal schuilt er in de personages. Ik zie nu al uit naar de volgende aflevering. En die negatieve Tweeters? Die rammelen maar lekker door op hun knopjes om hun gal te spuien. Maar misschien konden ze beter eens hun eigen leven onder de loep nemen. Denk dat ze te veel herkenningspunten zagen?

 23. Anoniem

  De serie is flut en niet doorhern te kijken. Kijker minder volgende week

 24. Anoniem

  Na vijf minuten uitgezet, wat een armoede

 25. Daan

  Wij vonden het tenenkrommend en hadden plaatsvervangende schaamte bij het zien van de Familie Kruys.
  De familie Daan.

 26. erfgooier

  Niet leuk! In hoog tempo steeds korte wisselende scenes. Soms geen touw aan vast te knopen.
  Zal hoge kijkcijfers denk ik niet kunnen behouden.

 27. Pia

  Twitter is een riool. Net als deze website eigenlijk…

 28. Popiejopie

  Kijkers zullen afzwakken naar een stabiele 1,8 miljoen kijkers denk ik. Leuke serie maar ik kan begrijpen dat er mensen zijn die het niks vinden.

 29. Anoniem

  Marc gaat zelf volkomen mank. Je moet het toch kijken om erover te tweeten. Nu weet men wat het is en zal de tweede aflevering echt duidelijk naken of het succes blijvend is. Aangezien Linda al scoort als ze op tv de plee schoon maakt zal het wel genoeg kijkers blijven trekken

 30. Anonymous

  Feit is wel dat wanneer ik de plee zou schoon maken op de TV er nog geen hond zou kijken, ik heb geen idee waardoor dat komt.

 31. sebastiaan

  @ anonymous 12.18: misschien omdat jij wel een niets zeggend persoontje bent…..

 32. Rick

  Het lijkt niets op modern familly. Alleen omdat de broer homo is en de vader een jonge vriendin heeft????

 33. Anonymous

  Met een batterij aan juridische consiglieri’s, dat in de loop der jaren veel ervaring heeft opgedaan met de Linda-plagiaten, wordt nauwkeurig vastgesteld hoe ver de nabootsing kan gaan zodat ze nét geen proces voor plagiaat aan hun broek krijgen.

 34. Pipo Koeien

  @Anootje 13:04;

  PIPO KOEIEN !!!!

 35. jaap

  en waarom altijd van die dik aangezette homo’s in zo’n serie??

  heb niets tegen homo’s, wel hoe ze in zo’n flutserie neergezet worden

 36. Zen

  Ik vond het geweldig, heb weer eens lekker gelachen.

 37. Dirk

  Ik vind de aflevering van gister zeker het kijken waard. Maar het is aan de andere kant wel weer zo’n typische Linda de Mol serie. Voor mijn gevoel ging echt alles op de automatische piloot.

 38. john

  Ik kijk nooit naar series van Linda, maar deze toch maar effe gezien en ik moet zeggen dat het wel humor had,natuurlijk weer een TE nichterig typetje neergezet als om een homo gaat……..das dan wel weer jammer

 39. Anoniem

  Wie neemt Twitter nou serieus?

 40. nabo

  jeeh wat een tegenvaller zeg!!! k had me er zo op verheugd!!
  Ik heb geen 1 keer gelachen.
  Ik mis een tanta Cor type

 41. eic

  naar iidee ldm :-) gewoon gejat

 42. Karina

  Zou het ook kunnen zijn dat Nederland gewoon Linda de Mol-moe is?

 43. Martin Tump

  ben afgehaakt bij eerste reclame blok

 44. Tooske

  Had er meer van verwacht,dat krijg je als alles un topper wordt,helaas,deze serie denk ik niet!!

 45. Marc

  Pak een populaire buitenlandse serie, hussel die door elkaar, zet er je naam onder en voila..Die kijk zombies zien toch geen verschil.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.