Arjen Lubach boven half miljoen kijkers dankzij DWDD

De laatste aflevering van het satirische programma Zondag Met Lubach van Arjen Lubach trok zondagavond meer dan een half miljoen kijkers naar NPO 3. Daarmee is de missie van Matthijs van Nieuwkerk geslaagd. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van Nieuwkerk voerde deze week in De Wereld Draait Door actie voor Lubach, die volgens hem hogere kijkcijfers verdient. De VARA-ster zette in op minstens een half miljoen kijkers voor de slotaflevering en dat is gelukt.

Het VPRO-programma kwam zondagavond uit op 564.000 kijkers, goed voor bijna 8 procent marktaandeel. Daarmee is het veruit de meest bekeken aflevering van het programma tot nu toe.

Van Nieuwkerk schrok van de kijkcijfers van Lubachs voorlaatste uitzending. “260.000 kijkers had je. Daar kijken wij tv-makers ook naar en dat vinden wij veel te weinig voor een programma dat dit seizoen is gestart”, zei hij.

De talkshowhost vindt Zondag Met Lubach een aanwinst. “Het verdient wat ons betreft ook de Nipkowschijf. Daar gaan wij niet over, maar ik zet je even in de lak. Ik wilde dat even kwijt. Het is hartstikke goed wat je doet.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen