Ton Elias (VVD) niet blij met ledenwerfactie MAX

VVD-Kamerlid Ton Elias vindt het niet kunnen dat MAX aan nieuwe leden een boek van Heel Holland Bakt-winnaar Menno Koning cadeau geeft. Hij heeft er Kamervragen over gesteld. Dat meldt de politicus vandaag. Volgens Elias, die benadrukt dat hij niet Omroep MAX of diens voorzitter Jan Slagter wil pesten, is de actie in strijd met de wet. Omroepen mogen namelijk geen leden werven met ‘op geld waardeerbare voordelen’. “Ik wil dat Hilversum zich nu eens aan de wet gaat houden.

De VVD-fractie is van mening dat het werven van omroepleden met een gratis boek, waarvan de waarde de jaarlijkse lidmaatschapskosten van 7,50 euro ook nog eens ver overstijgt, onwenselijk is. Het boek is namelijk te koop voor 24,95 euro.

De VVD is een fel tegenstander van de Publieke Omroep in zijn huidige vorm. Volgens Slagter probeert VVD-staatssecretaris Sander Dekker het omroepbestel te marginaliseren.

MAX-baas Jan Slagter reageert op Twitter: “Ton Elias wil boek Bakken Met Menno. Ik stuur hem boek toe. Morgen zal ik de vragen beantwoorden. Scheelt Sander Dekker weer werk.

Heel Holland Bakt is één van de kijkcijferhits van MAX.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen