Telegraaf vindt Dave Roelvink in The Passion absurd

Mariët Oosterwijk, de Albert Verlinde van Privé TV, vindt het absurd dat EO en RKK de omstreden Dave Roelvink een rol in het bijbelse tv-spektakel The Passion hebben gegeven. Dat heeft ze laten weten in het programma van De Telegraaf. Roelvink heeft de afgelopen periode alles gedaan wat god verboden heeft. “Daar zit mijn frustratie. Waarom iemand vragen die zich heeft misdragen? In dit geval misdroeg Dave zich vorig jaar zomer in huize Pach. De zaak moet nog voorkomen.” 

Oosterwijk vindt dat Roelvink op deze manier beloond wordt. “Het is een ererol, welke rol je ook speelt in The Passion, groot of klein. Waarom hem belonen? Ik denk dat er genoeg getalenteerde mensen zijn die ook wel een bad guy kunnen spelen, maar die het hebben verdiend.”

Roelvink, die niet bekendstaat als acteur, heeft het niet verdiend, vindt ze. “Dat vind ik in het geval van Dave, hoe trots zijn vader Dries ook is, niet het geval.”

Ik vind het jammer. Ik vind niet dat zijn bedrag beloond moet worden. Laten we eerlijk zijn: als hij zich niet had misdragen, was hij ook niet gevraagd.”

De EO/RKK ontkent dat de aanstelling van Dave Roelvink een 1 aprilgrap is.

The Passion is donderdag te zien op NPO 1.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen