Sander Dekker hoopt op Netflix-serie in Amsterdam

Foto: TROSStaatssecretaris Sander Dekker (Media) hoopt dat Netflix een serie gaat maken met Amsterdam als decor. Dat vertelt hij in De Telegraaf. Dekker was vrijdag bij de opening van het Europese hoofdkwartier van Netflix in Amsterdam. Hij hoopt dat Amsterdam, net als het Noorse dorpje Lillehammer, een eigen serie krijgt. In elk geval denkt hij dat Netflix er al goed heeft gedaan om hier het hoofdkantoor te openen. “Nederland loopt immers al voorop als het gaat om het exporteren van tv-formats.

Joris Evers, die vicepresident is bij Netflix, vertelt in de krant dat er grote plannen zijn met het kantoor in Amsterdam. “Het is nu nog het Europese hoofdkwartier, maar het is een kwestie van tijd voor het ook het hoofdkwartier is voor Afrika en het Midden-Oosten.”

De eerste grote dramaproductie die alleen voor internet geproduceerd wordt, is Zwarte Tulp. Die gaat op 30 maart in première bij Videoland, de Netflix van RTL.

Dekker staat vooral bekend om zijn kritische houding ten opzichte van de NPO. Hij is voorstander van een omroep die zich vooral niet bezighoudt met amusement.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen