NPO trekt stekker uit Radio 6

Foto: NCRVDe NPO heeft het voornemen om per 1 januari 2016 te stoppen met soul & jazz-zender Radio 6. Dat heeft de organisatie laten weten in een persbericht. Radio 6 behaalt zo’n 0,3 procent marktaandeel en dat is volgens de NPO te laag, helemaal in een tijd van forse bezuinigingen. “Het ontwikkelt zich niet duidelijk door“, laat de omroeporganisatie weten in een verklaring. “Het behaalt daarmee niet de impact die de investering in een landelijke publieke zender ook in de toekomst rechtvaardigt.”

De NPO begrijpt dat het voornemen ‘niet anders dan een teleurstelling kan zijn voor iedereen die zo hard en vol passie werkt aan de programma’s van Radio 6’. “Het is ook een teleurstelling voor de trouwe luisteraars.

De Raad van Bestuur van de NPO is op dit moment in gesprek met de omroepen over de intentie die ze met Radio 6 heeft. Mogelijk gaat het verder als digitaal Soul & Jazz-kanaal bij één van de andere hoofdzenders, waarschijnlijk Radio 2.

Er wordt gekeken hoe Radio 2 vernieuwd kan worden en soul & jazz en belangrijke events als de Zwarte Lijst en het North Sea Jazz festival een plek kunnen krijgen op de zender.

Radio 6 kost ongeveer 3 miljoen euro per jaar.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen