Linda de Mol neemt zichzelf op de hak

Foto: AVROLinda de Mol neemt ook haar eigen imago op de hak in de nieuwe RTL 4-serie De Familie Kruys, waarin ze styliste van Nederlandse sterren Bette speelt. Dat vertelt de tv-koningin vandaag in het AD. De Mol wil met de serie een inkijkje geven in ‘die malle wereld waarin ik leef’. “Het is best eens goed de draak met jezelf te steken. Mode wordt soms zo serieus genomen. Ik ken een meisje van 21 dat laatst een tas van bijna 3000 euro had gekocht. Is ze helemaal belazerd, ga lekker reizen!

Veel bekende Nederlanders spelen zichzelf in de serie. “Als Bette verdenk ik Wendy van Dijk keihard van anorexia, terwijl je haar de ene Mars na de andere naar binnen ziet werken.

En ik vroeg Robert ten Brink en zijn vrouw Roos voor een rolletje. Die twee worden altijd gezien als dat bijna te gelukkige echtpaar. In de serie zijn ze verschrikkelijk klef.

De Familie Kruys kent een vilein randje, maar dat moet volgens De Mol niet als opgelopen cynisme worden opgevat. “Ik wil elke nieuwe serie wezenlijk anders hebben dan de vorige. Maar je blijft dezelfde handtekening altijd zien. Bij mij is dat toch die feelgood. Al haat ik dat woord. Net als het woord dramady. Zum Kotzen werkelijk.

De Familie Kruys begint volgende week zondag op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen