Jochem van Gelder blijer dan ooit met NPO-exit

Foto: RTLJochem van Gelder is blij dat hij in 2010 is vertrokken bij de Publieke Omroep, ondanks dat hij twee jaar lang zonder werk heeft gezeten. Dat heeft de SBS 6-presentator laten weten aan RTL Boulevard. Van Gelder heeft het gevoel dat hij op het juiste moment is vertrokken, aangezien de NPO nu is gestopt met groot amusement. “Ik ben iemand die heel erg graag amusementsprogramma wil maken. Dat had ik nu bij de Publieke Omroep nooit kunnen maken“, zo legt de tv-maker uit.

De presentator heeft dus alles behalve spijt van zijn vertrek. “Voor mij was het een spannende, maar wel een goede stap op het goede moment, zeg ik nu heel stoer.”

Volgende week woensdag begint Van Gelder met zijn nieuwe tv-show Kitsch of Kassa. “Het heeft niets met Tussen Kunst en Kitsch te maken. Kitsch of Kassa is een gameshow.”

Kandidaten moeten de waarde van objecten raden. “Inmiddels, na acht afleveringen, is gebleken dat ik er heel weinig verstand van heb. Elke keer denk ik: dit kan nooit veel waard zijn, maar dat blijkt dan 50.000 euro waard te zijn.”

Albert Verlinde gelooft in de nieuwe SBS 6-show. “Als je hem nu aan het werk ziet, zie je ervaring van vele jaren. Het zou best wel eens een verrassend programma kunnen zijn.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen