Tienduizend mensen bezoeken DWDD-museum

Het DWDD Pop-Up Museum is in minden dan twee weken al door 10.000 mensen bezocht. Dat heeft de VARA vandaag laten weten. Het museum, dat vier maanden lang in het Allard Pierson Museum in Amsterdam te zien is, werd op 30 januari geopend door minister Jet Bussemaker. In de tentoonstelling hangt verborgen kunst uit de depots van tien Nederlandse musea, geselecteerd door tien gastconservatoren waaronder Jan Mulder, Halina Reijn, Nico Dijkshoorn en Cécile Narinx

De kritieken in de pers zijn lovend en de reacties van bezoekers enthousiast. “Het is niet alleen op papier een uitermate sympathieke opzet. Het pakt ook in praktijk verrassend uit“, stelt de Volkskrant.

De Telegraaf spreekt van ’tien persoonlijke tentoonstellingen die iets zeggen over de gastconservatoren’ en het NRC: “Wat in de beste zaaltjes van deze DWDD Pop-Up lekenexpo namelijk gebeurt is dit: de toeschouwer raakt zijn stolling kwijt. De verbeelding wordt weer vloeibaar.”

DWDD wilde het televisiepubliek laten kennismaken met de verborgen rijkdommen van de Collectie Nederland en die opzet is helemaal geslaagd“, vindt Het Parool.

Het DWDD Pop-Up Museum is tot en met 25 mei te zien in het Allard Pierson Museum aan het Rokin in Amsterdam.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen