Telegraaf vindt mediacode overbodig

De Telegraaf vindt de mediacode die het koninklijk huis eenzijdig heeft opgelegd aan de media overbodig. Dat schrijft hoofdredacteur Sjuul Paradijs vandaag in een hoofdredactioneel commentaar. De Telegraaf was vanmorgen niet welkom bij het fotomoment tijdens de skivakantie van de koninklijke familie, omdat de krant zaterdag een foto van een skiënde prinses Beatrix plaatste. De ‘onschuldige’ foto was volgens de krant een ‘verstandige afweging’ gemaakt binnen de ‘journalistieke vrijheid’.

De Telegraaf heeft de mediacode niet ondertekend, “maar respecteert uiteraard wel het recht op privacy. Dat maakt de mediacode ook meteen overbodig.

Paradijs vindt het logisch dat er respect is voor de persoonlijke levenssfeer van de Oranjes. “Iedereen begrijpt dat dit een kwestie is van fatsoen. Koning en koningin hebben recht op hun veiligheid en privacy, waarvan het laatste deels wel wordt beperkt door het sterke publieke karakter van het ambt.

Volgens de krant is de foto van Beatrix met gejuich ontvangen. “De onschuldige publicatie mag en kan niet anders worden gezien als een warm eerbetoon aan de voormalige vorstin. Zij is, net als haar moeder, een voorbeeld voor haar generatie.”

De foto’s van het traditionele fotomoment van vanmorgen staan vandaag overigens gewoon op de website van De Telegraaf. “En morgenochtend drie pagina’s in de krant. De lezer komt niets tekort.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen