RTL Late Night met dagelijkse videocartoon

Foto: Kastermans FotografieHet cartoonduo Toos en Henk is vanaf volgende week maandag dagelijks te zien met een videocartoon in RTL Late Night. Dat heeft RTL 4 vandaag bekendgemaakt. Cartoonist Paul Kusters heeft woensdag een overeenkomst gesloten met RTL. Het initiatief voor de tv-strip kwam van de cartoonist zelf. “Ik heb een paar weken geleden enkele filmpjes opgestuurd naar programmadirecteur Erland Galjaard en hij was enorm enthousiast“, zegt hij in het Noordhollands Dagblad.

Kusters maakt nu al Toos en Henk-cartoons voor de dagbladen van Wegener. “Het worden verschillende cartoons. Het filmpje moet ik om zes uur klaar hebben, ’s avonds bedenk ik de cartoon voor de kranten.’’

Toos & Henk, die geen stem krijgen, passen volgens Kusters goed bij RTL Late Night. “In het verleden heb je Fokke & Sukke gehad bij De Wereld Draait Door, maar RTL Late Night heeft een breder publiek net als de regionale kranten. Gebleken is dat Toos & Henk in de smaak bij zowel hoger als lager opgeleiden.’’

Ik ben hier erg blij mee. Dit is een boost voor Toos & Henk. De intentie is om het een paar seizoenen te doen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen