Rick Nieman wilde sneller inbreken op RTL 4

Foto: Nick van OrmondtRick Nieman wilde donderdag eigenlijk veel eerder inbreken met een extra RTL Nieuws op RTL 4. Dat vertelt de presentator in de Gelderlander. Nieman wilde vlak na acht uur al live op zender. “Maar het blijkt technisch heel moeilijk om dwars door de programmering heen te breken. Dat heeft ermee te maken dat ons uitzendcentrum in Luxemburg staat. Dus we moesten wachten op de reclame. Om 20.26 uur gingen we live. Daardoor wisten we al iets meer en konden we meer vertellen.

De nieuwslezer wilde eigenlijk meer dan een kort extra nieuwsbericht. “Ik ben een snelle journalist en ik vind dat we meer hadden kunnen doen. Ik heb ook gepleit voor langere uitzendingen.

Nieman schrok enorm van het nieuws. “Al een paar minuten na het acht uur wisten we wat er speelde bij de NOS. Er kwam iemand binnenhollen om dat te vertellen. Dat was enorm schrikken. Ik ken de mensen van de NOS heel goed. Herman van der Zandt is een vriend van mij. Ik was heel opgelucht toen bleek dat er niemand gewond was geraakt.”

Dat de NOS niet kon uitzenden, vond Nieman een vreemde gewaarwording. “Bij bijvoorbeeld de MH17-ramp keken er meer mensen naar de NOS, maar tijdens de aanslag in Apeldoorn hadden wij juist meer kijkers. We hebben dus zeker niet een functie hoeven over te nemen, maar het was wel raar dat de NOS niet op de zender was.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen