‘Kijker ligt niet wakker van nieuwe naam VI’

Foto: Studio KastermansDe kijker zal er niet wakker van liggen dat de RTL-show Voetbal International straks verder gaat onder een andere naam. Dat zegt Johan Derksen in Nieuwe Revu. Het RTL7-programma en het gelijknamige voetbalblad verbreken de samenwerking. “Het zal de kijker worst zijn hoe het programma heet. De inbreng van het blad was eigenlijk nihil. Er zaten op maandag wel eens redacteuren aan de bar om iets toe te voegen aan een onderwerp, maar daar bleef het bij. VI had niets over het programma te zeggen.

Derksen en zijn collega’s liggen er niet zo wakker van. “Het is niet zo dat wij in opperste paraatheid zijn, hoor. Wat kan Van der Gijp dit schelen… Van der Gijp kent Van Hulsen niet eens“, zegt Derksen, verwijzend naar zijn opvolger als hoofdredacteur van VI.

Het is natuurlijk niet zo dat wij de toon plotseling gaan veranderen. De kijkcijfers zijn uitstekend, maar alleen meneer Van Hulsen kan daar niet mee leven. Nou ja, verbreekt hij de band. Prima. Hij schiet zichzelf in de voet.”

Ach, ik kan Van Hulsen inmiddels eigenlijk niet meer serieus nemen. Ik heb een beetje medelijden met hem.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen