Peter R.: ‘Meer spelersmakelaar dan talkshowgast’

Foto: SBSHet feit dat Peter R. de Vries zich de laatste tijd heeft ontwikkeld tot professioneel talkshowgast, betekent niet dat het niet goed gaat met zijn nieuwe job als spelersmakelaar. Dat vertelt hij in het AD. De Vries is constant op tv, maar dat zegt niets over zijn voetbalwerk. “Ik durf te zeggen dat ik heel hard werk, vaak zeven dagen per week, als het moet tot ’s avonds laat. Het klopt dat ik ook andere werkzaamheden heb, maar dat wil niet zeggen dat ik dit niet als een serieuze job benader. Integendeel.”

De Vries neemt zijn spelersmakelaarbaan erg serieus. “Iedereen die mij kent, weet dat ik alles met overgave doe. Tot achter de komma – en alles in het belang van de speler.

Er staan nu acht voetballers onder contract bij De Vries, waaronder geen grote namen. “Ik merk dat onze aanpak aanslaat en steeds wat meer bekendheid krijgt in de voetbalwereld. We zijn een jong bureau in ontwikkeling, maar ik ben heel tevreden over hoe het gaat.

Aan werving doet hij niet. “Wij hebben nog nooit één speler of een familielid benaderd. Dat weiger ik pertinent. Ik ga niet met een visitekaartje aan de rand van het veld staan.

Volgens het AD zijn collega’s uit de voetbalwereld niet zo onder de indruk van ‘kleine vis’ De Vries. “Ik weet niet over wie jullie het nu hebben, maar dat mogen ze zeggen natuurlijk. Wij doen het op onze eigen manier”, besluit hij.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen