‘Oudjes hadden heimwee na Geer & Goor-trip’

Het klopt dat de bejaarde deelnemers aan de RTL 4-show van Gerard Joling en Gordon na de opnames in een dip zijn beland. Dat heeft woordvoerder Monique Wolfkamp van het Ouderenfonds laten weten aan Shownieuws. MAX-baas Jan Slagter kaartte het probleem donderdag aan in een interview en Wolfkamp geeft hem gelijk. “Je merkt wel dat ze heimwee hebben. Het is ontzettend leuk om met Gerard en Gordon dingen te doen. Die mensen zouden liever volgende week weer meegaan.

Dat zit er uiteraard niet in. “Dit is wel een eenmalig iets geweest voor die mensen“, bevestigt de zegsvrouw van het Ouderenfonds, dat meewerkte aan de Geer en Goor-show.

Toch is Wolfkamp Geer en Goor nog steeds erg dankbaar. “De uitjes die deze mensen deden met Gerard en Gordon, dat waren wensen die ze zelf hadden. Deze mensen waren zelf niet meer in staat om invulling te geven aan deze wensen. En Gerard en Gordon hebben dat mogelijk gemaakt.

Volgens Slagter raken eenzame ouderen na een eenmalig uitje in een nog grotere dip, omdat een structurele oplossing van hun eenzaamheid achterwege blijft. “Als het gaat over bestrijding van eenzaamheid onder ouderen, volstaat het niet om met ouderen een dagje naar Disney, Parijs of Lourdes te gaan.”

Die mensen hebben een fantastische tijd gehad, maar als je eenzaamheid wil bestrijden, moet je iets anders doen“, aldus Slagter, die in december met een tv-show over eenzame ouderen komt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen