Eric van Tijn: ‘SBS 6 was vrij bot tegen me’

Foto: Roy BeuskerEric van Tijn vindt de manier waarop hij door SBS 6 aan de kant is gezet als deskundige van Shownieuws niet echt leuk. “Het werd vrij bot gecommuniceerd. Maar daar zit ik niet mee. Ik weet hoe het werkt en het is prima zo“, zegt hij in de Weekend. Ook collega’s Janice en René Mioch zijn op straat gezet door de dagelijkse showrubriek. “Het is heel simpel. Ze hebben besloten dat ze het zonder muziek-, film- en modedeskundige willen doen. Ja, en dan vallen er een paar mensen af.

Wakker ligt Van Tijn er niet van. “Nee, helemaal niet. Kijk, als ze gezegd hadden dat ze me niet goed genoeg vonden en een andere muziekdeskundige gingen vragen, dan had het wel pijn gedaan, maar nu niet. Ze willen met Shownieuws een andere richting op en daar heb ik serieus alle begrip voor.

En“, lacht Van Tijn. “Ze hebben gelijk gehad, want de kijkcijfers zijn nu veel beter. Dus je kunt moeilijk zeggen dat ze de verkeerde beslissing hebben genomen, haha.

Tot slot geeft Van Tijn nog aan vrijwel nooit naar Shownieuws te kijken.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen