‘EO zet gayscene weg als hedonistische orgie’

Foto: EOWouter van Dijke, hoofdredacteur van holebi-magazine Expreszo, vindt het ‘belachelijk’ dat de EO een interview heeft gepubliceerd met een 19-jarige jongen die beweert door god ‘genezen’ te zijn van zijn homoseksualiteit. Dat vertelt hij vandaag in het NRC. De EO publiceerde het interview en schreef zelf een suggestieve inleiding. “Wat de EO doet, is belachelijk. Ze zet de volledige gayscene weg als één grote hedonistische orgie waar alles gaat om uiterlijk en seks“, vindt Van Dijke.

Volgens de EO was Thony ‘ieder weekend in de meest ordinaire gayclubs te vinden, totdat God ingreep’. “In de inleiding volgt cliché op cliché“, vindt Van Dijke. “Hij danste zelfs op het podium! Ja, dan weet je dat het goed mis is.

Thony vertelt dat hij de dag na een eerste date al relaties aan ging, want ‘zo snel gaat dat in homoland’. “Kom op EO, hij was zestien! Het is het ultieme pubercliché: je kent elkaar net een dag en de trouwplannen zijn al gesmeed. Dat heeft met homo-zijn niks te maken.

De EO werkt mee aan een bepaalde beeldvorming, vindt hij. “Hallo, heb je weleens een heterojongen gezien? Alsof die nooit aan seks denkt. Maar nee, daar gaat het niet om, althans niet in de beeldvorming van de EO, nota bene een van belastinggeld gesubsidieerde omroep.”

In hun nachtmerries worden de EO’ers achtervolgd door mannen met roze boa’s, leren petten en broekjes met een gat aan de achterkant, of jongens met opgeschoren kapsels en donkerpaarse lipgloss die hun Louis Vuitton-tassen inzetten als wapen tegen de deugdelijkheid.”

Als de EO’ers voorbij hun nachtmerries zouden kijken, zouden ze zien hoe de gayscene er écht uitziet: boordevol vriendschap en naastenliefde, met doodnormale mensen die zich inzetten voor elkaar en voor een betere wereld.

Meer reacties

Volkskrant-redacteur Gidi Heesakkers vindt het verhaal van Thony wel humoristisch. “God, wegwijs in homoland, dook op in een Brusselse gaydisco om Thony te laten inzien ‘dat het dierlijk, onmenselijk en onnatuurlijk was wat hier gebeurde.

Tv-recensent Jean-Pierre Geelen merkt op dat de EO ‘kennelijk’ heeft ingestemd met het interview en Paul de Leeuw twittert: “Die jongen is 19 en komt zichzelf en vele vleeslullen nog tegen! We blijven hem volgen. #Parkeerplekhomo.

Ook BNN-ster Tim Hofman liet zich donderdag al kritisch uit over de EO-homo.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen